Så vet du att det är dags att dra om din el - Kunnig elektriker i Hudiksvall tipsar

Alla elsystem har ett bäst före datum, men hur vet man egentligen när det är dags att dra om elen i sin fastighet? Här kan du läsa om vilka tecken som indikerar på att det är dags!

Ledningar, strömuttag, elcentral och andra delar av ett elsystem åldras och behöver stundom bytas ut. Visste du till exempel att gamla elledningar är en av de vanligaste orsakerna till bränder i svenska bostäder? Men hur vet man egentligen om det är dags att dra om elen i sin fastighet? Byggevallens Elservice är din lokala elektriker i Hudiksvall med lång erfarenhet inom branschen. Vi går igenom vilka indikatorer som finns på att det kan vara dags att dra om din el!
 

Indikatorer på du bör se över ditt elsystem

  • Du upplever problem med elsystemet 

 Om elsystemet inte fungerar som det ska är det sannolikt så att elen behöver dras om. 

  • Elsystemet är äldre än 50 år

En tumregel är att det är dags att dra om elen när fastighetens elsystem är äldre än 50 år, då äldre elsystem inte är i närheten av dagens elsystem när det kommer till vilka säkerhetskrav som ställs. 

  • Du vet inte när elen drogs senast

Om du har flyttat in i ett äldre hus där du inte vet när elen drogs om senast bör du se över elsystemet, då det är hög sannolikhet att huset har äldre elledningar som inte fungerar optimalt. Det kan till exempel en risk för att elen är egendragen, vilket innebär en ökad risk för exempelvis en kortslutning som startar en brand.
 

Får man dra om elen själv?

Om du är osäker på om det är dags att dra om elen i din fastighet kan du börja med att låta en professionell elektriker i Hudiksvall göra ett el-test som synliggör vilka eventuella fel och brister ditt nuvarande elsystem har. När detta är gjort kan du och din elektriker komma fram till huruvida det är nödvändigt att dra om din el. Skulle det behövas bör denna typ av elarbeten av säkerhetsskäl alltid utföras av en certifierad elektriker i Hudiksvall. När du anlitar en fackman kan du känna dig trygg med att arbetet utförs på ett tryggt och korrekt sätt och att din försäkring gäller om olyckan skulle vara framme.


Vi ser över ditt elsystem

På Byggevallens Elservice arbetar auktoriserade elektriker som finns till hands för dig som vill ta reda på om du behöver dra om elsystemet i din fastighet. Skulle så vara fallet ser vi givetvis till att din el dras om på ett fackmannamässigt sätt med branschenliga garantier av rutinerade elektriker. När du anlitar våra elektriker i Hudiksvall har du rätt att nyttja ROT-avdraget, som innebär att du får dra av hela 30 % av arbetskostnaden. 


Varmt välkommen att kontakta oss redan idag så berättar vi mer om oss och våra tjänster! Våra elektriker i Hudiksvall är alltid reda att ta sig an nya projekt – oavsett var i landet du bor!