Därför ska du anlita en certifierad elektriker för ditt elarbete i Hudiksvall

Du har säkert hört att man alltid bör anlita certifierade elektriker inför elarbeten av olika slag. Men varför? Här går vi igenom vilka fördelar det finns med att ta hjälp av en certifierad elektriker istället för att göra jobbet själv eller anlita någon som saknar utbildning.

Behöver du anlita en elektriker i Hudiksvall för att utföra en elinstallation? Då är det viktigt att du säkerställer att det företag du anlitar är certifierat för det arbete som ska utföras. Vi går igenom varför!
 

Vikten av att anlita en certifierad elektriker 

Även om det kan vara lockande att försöka göra jobbet själv eller anlita en billigare elektriker som saknar certifikat är detta inte att rekommendera ur säkerhetssynpunkt. Genom åren har våra elektriker i Hudiksvall sett många exempel på hur fel det kan gå. Det finns ett flertal olika fallgropar vid elarbeten som kan leda till allvarliga konsekvenser – allt från strömförande komponenter till bränder. När du väljer att anlita en certifierad elektriker i Hudiksvall kan du känna dig trygg med att elinstallationen utförs korrekt och säkert i enlighet med gällande branschregler. 
 
Förutom säkerhetsaspekten är det också viktigt att vara medveten om att ifall olyckan skulle vara framme måste din elinstallation ha utförts av en behörig elektriker för att din försäkring ska gälla. Att anlita en oseriös aktör eller att utföra jobbet själv kan alltså i värsta fall bli en kostsam affär.
 

Checklista när du ska anlita en elektriker i Hudiksvall

  • Se till att företaget du anlitar är registrerat och auktoriserat hos Elsäkerhetsverket

 På så sätt kan du enkelt sålla bort oseriösa aktörer på marknaden.

  • Be om att få se behörighetslegitimation på den personal som ska utföra arbetet
  • Be om ett avtal

Fråga om ett skriftligt avtal som inkluderar vilken typ av elinstallation som ska utföras samt pris. 

  • Kontrollera att företaget du anlitar är godkänt för F-skatt

När du kontrollerar detta säkerställer du att det är företaget du anlitar som ansvarar för att betala in skatt för det utförda arbetet. Som privatperson är det också värt att vara medveten om att den elektriker i Hudiksvall du anlitar måste vara godkänd för F-skatt för att du ska ha rätt att höra ROT-avdrag.
 

 Byggevallens Elservice – din trygga elektriker i Hudiksvall

Byggevallens Elservice är din lokala expert på el i Hudiksvall! Hos oss arbetar enbart certifierade elektriker med gedigen erfarenhet av alla typer av elinstallationer. Vi hjälper privatpersoner, BRF: er, företag och kommunala bolag i hela Sverige med utgångspunkt i Hudiksvalls kommun. Våra skickliga medarbetare ser till att din elinstallation sker på ett säkert sätt enligt branschens alla regler till ett konkurrenskraftigt pris. Givetvis lämnar vi alltid branschenliga garantier när du anlitar våra elektriker i Hudiksvall!
 
Vill du ta hjälp av våra elektriker i Hudiksvall? Tveka inte att kontakta oss redan idag, så berättar vi mer om oss och våra tjänster!